Kirobbanó erőben az arany
Dátum: 2013. június 06.

Jótékony hatással volt a délután megjelent amerikai makroadat a nemesfémek árfolyamára, a vártnál gyengébb ISM indexet ugyanis úgy értelmezték a befektetők, hogy a pénznyomtatás Amerikában is folytatódik, ez pedig a nyersanyagok, így a nemesfémek piacán is lecsapódhat. Nouriel Roubini azonban igencsak pesszimista véleményt fogalmazott meg az arannyal kapcsolatban, véleménye szerint a következő években akár 1000 dollár alá is eshet a nemesfém árfolyama.

Ma jó a hangulat

Kirobbanó formában vannak ma a nemesfémek, pedig múlt hét pénteken még egészen más kép rajzolódott ki: a részvénypiaci eséssel párhuzamosan a nyersanyagokat is két kézzel adták a befektetők. Ma azonban egyfajta fordulat látszik, az arany, az ezüst és a platina árfolyama is közel 2 százalékot emelkedett.

A rali részben azután indult, hogy a befektetők a délután megjelent, vártnál gyengébb ISM index hatására a részvényeket és a nyersanyagokat is venni kezdték, mondván, az amerikai jegybank folytatja eszközvásárlási programját, a pénznyomtatás miatt pedig továbbra is juthat pénz minden eszközosztályra, így a nemesfémekre is.

 

Kontakt

arany ezüst befektetés árfolyam

Gold/USD Kurs

Gold/EUR Kurs

Silber/USD Kurs

Silber/EUR Kurs